Je bekijkt nu Ploggen @ Gasselterveld – deel 2
Ploggen deel 2

Ploggen @ Gasselterveld – deel 2

Ploggen bij het Gasselterveld: op herhaling! Nu de temperatuur daalt wordt het aanmerkelijk rustiger rondom het Gasselterveld en het Hemelriekje. De hoeveelheid afval die achterblijft in het gebied neemt dan gelukkig ook af. Toch, als je goed kijkt, zie je overal op het strand en in de bossen eromheen nog sigarettenpeuken, bierdopjes, blikjes en stukjes plastic. Daarom hebben de hardlopers van de verenigingen SGO, Vomos (Gasselte) en Gieten vanochtend het hele terrein afgespeurd naar deze wat minder opvallende zaken.

Net toen het licht werd, om 7 uur, stonden daar ruim 20 personen in hardloopkleding gewapend met vuilniszakken en handschoenen. RTV Drenthe was van de partij voor een nieuwsitem in Drenthe Nu evenals Martijn Harms, boswachter van het gebied Gieten-Borger. Martijn had zijn aanhanger mee die omgetoverd kan worden tot een soort van promotie-stand en trakteerde na afloop op koffie, thee en wat lekkers – waarvoor dank!

Doordat er zoveel kleine dingen, zoals peuken en bierdopjes, opgeraapt moesten worden, kwam van echt hardlopen natuurlijk niets terecht. Na 2 uur ploggen ( combinatie van joggen en rommel opruimen) hadden de lopers toch nog weer een behoorlijke hoop afval verzameld. Niet iets waar we trots op zijn. Drie weken geleden hadden we circa 25 vuilniszakken vol, dit keer met al die kleine stukjes vuil gelukkig minder volume.

Als groep verbazen we er ons elke weer over welke dingen worden achtergelaten. Naast de vele peuken en bierdopjes ook onderbroeken, een stuk fiets, sokken, blikjes, resten van ballonnen, een zuigspeen en de vele schoonmaakdoekjes. We hopen dat volgend seizoen dit soort spontane acties niet meer nodig zijn en dat iedereen zijn verantwoordelijk neemt en alleen zijn voetafdruk achterlaat.